Een verrassend stoofgerecht, met “Spaanse roots”. Om dit te accentueren kan je dit gerecht serveren met witte rijst met sherry en pijnboompitten.
Benodigdheden voor 4 personen
500 g sukadelap – 1 ui – 4 t. knoflook – 4 tomaten – 1 gedroogd chilipepertje – 3 eetlepels olijfolie – 2 dl droge witte wijn – 1/2vleesbouillontablet – 1 blik artisjokharten (400 g) – zout, peper – 3 takjes peterselie – 2 takjes munt
Bereiding (120 min)
Sukadevlees in grove stukken snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen.
Tomaten inkruisen, even onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in partjes snijden.
Gedroogd chilipepertje verkruimelen.
In ruime pan olie verhitten en stukken lamsvlees kort rondom bruinbakken.
Ui, knoflook, tomaten en chilipeper toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Afblussen met wijn. Bouillontablet, 2 dl water en laurier toevoegen en aan de kook brengen.
Afgedekt ca. 60 minuten zachtjes laten sudderen.
Artisjokharten afgieten, halveren en door stoofgerecht mengen.
Op smaak brengen met zout en peper en nog ca. 25 minuten zachtjes laten stoven tot vlees zacht is.
Fijngehakte peterselie en munt vlak voor opdienen over gerecht strooien.