“Kikkererwtje” blijkt ook een sprookje uit Turkije te zijn. Hieronder worden met kikkererwten echter de peulvruchtjes bedoeld. Het recept is afkomstig uit de Allerhande. Heb je echter nog 10 minuutjes over, probeer dan de currypasta zelf te maken.
Benodigdheden voor 4 personen
1 ui – 1 t knoflook – 2 groene paprika’s – 400 gr. kikkererwten – 3 el olijfolie – 350 gr bloemkoolroosjes – 3 el indiase currypasta – 400 ml kokosmelk
Bereiding(ca. 30 min.)
Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika’s schoonmaken en in reepjes snijden. Kikkererwten laten uitlekken.
In wok olie verhitten en ui en knoflook 3 minuten fruiten. Bloemkool toevoegen en ongeveer 5 minuten op hoog vuur roerbakken.
Currypasta, kokosmelk, paprika en kikkererwten door bloemkoolmengsel scheppen.
Gerecht op laag vuur 15 minuten laten sudderen.
Serveren met naanbrood en komkommersalade.