Af en toe deelnemen aan een kookworkshop blijft leuk. Trek een blik ambtenaren open en zet ze in een kleine keuken aan het werk met een gasbrander. Licht aangebrand hebben we heerlijk gesmuld van dit spaanse nagerecht.
Benodigdheden voor 4 personen
1/2 liter room – 1/2 kaneelstokje – schil van 1/4 citroen – 4 eidooiers – 150 gr. suiker
Bereiding(ca. 20 min.)
Breng de melk en de room samen met een kaneelstok en citroenschil aan de kook.
Klop intussen de eidooiers met 100 gram suiker tot lintvorm.
Verwijder de kaneelstok en citroenschil uit de melk en giet de melk vervolgens kokend op de eidooier met suiker.
Roer goed door.
Zet het mengsel terug op het vuur en breng ze tot tegen het kookpunt, onder voortdurend roeren met een houten spatel, tot er binding ontstaat.
Giet de Crema in vuurvaste schaaltjes en laat deze afkoelen.
Voor het serveren de schaaltjes bestrooien met suiker en karameliseren met de gasbrander.