Een lauwwarm gerecht voor de zomer. Supersnel eenpansgerecht afkomstig uit de Allerhande.
Benodigdheden voor 4 personen
4 maiskipfilets – zout, peper – 30 gr boter – 1 blik reuzenbonen – 5 stoneleeks – 6 zwarte olijven zonder pit – 1 t knoflook – 2 el olijfolie – 3 el tapenade
Bereiding(ca.20 min.)
Kipfilets betrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kip in ongeveer 15 minuten gaar bakken.
Intussen de bonen afspoelen en uit laten lekken. Stoneleeks schoonmaken en in schuine stukjes van ca. 2 cm snijden.
Olijven halveren. Knoflook pellen en boven olie uitpersen.
Dressing mengen met reuzenbonen, olijven, stoneleeks en helft van de tapenade.
Salade op borden scheppen en de kipfilet bovenop leggen. Rest van de tapenade over de kip verdelen.