Dit recept is verkregen bij de Sligro, alwaar een demonstratie werd gegeven van de mogelijkheden van kruidenpasta’s. Bouquet de Provence is een kruidenpasta op oliebasis van Knorr. Je kan ook zelf een kruidenpasta maken met marjolein, knoflook, tijm, basilicum, rozemarijn en olijfolie.
Benodigdheden voor 4 personen
4 st. biefstuk – 1 grote courgette – 100 gr trostomaatjes – 2 tl bouquet de Provence – 1 tl kalfsfond – 1 zakje veldsla, olijfolie – peper, zout
Bereiding(ca. 15 min.)
Snij de courgette in plakjes en marineer deze in tl bouquet de Provence en en 1 eetlepel olie.
Snij de tomaten in vieren.
Strooi peper en zout op de biefstuk.
Doe de olie in een koekenpan en verhit deze goed heet.
Schroei het vlees aan beide kanten dicht en bak de biefstuk in ca. 8 min. (regelmatig keren)
Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden.
Gril de plakken courgette aan beide kanten in ongeveer 5 minuten.
Neem het vlees uit de pan en leg deze in alu-folie apart.
Voeg de tomaten toe aan het braadvocht van de biefstuk in de pan.
Voeg hierbij 1 tl kalfsfond en 1 tl bouquet de Provence toe.
Heel even door laten warmen.
Haal de courgette uit de pan.
Serveer de sla en biefstuk op bord en drapeer de gebakken tomaat en courgette erover.
Het braadvocht is meteen een lekkere dressing voor de sla.
Met wat gekookte krieltjes in de schil een complete maaltijd.