Met de restjes groenten van gisteren een pasta gemaakt.
De pompoenpuree stond nog in de koelkast, courgette had ik ook nog liggen en wat walnoten. De pasta viel goed in de smaak.
Benodigdheden voor 4 personen
8 el pompoenpuree ( zie het recept van de pompoenlasagne) – 2 el olijfolie – 1 el gehakte verse salie – 40 gram versgeraspte pecorino – 2 el gehakte walnoten – 1 courgette – 3 tenen knoflook – peper
Bereiding (ca 15min.)
Zet het water voor de pasta op.
Was de courgette en snij deze in dunne reepjes of blokjes.
Pel en snipper de knoflook. Snij de salie fijn.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit ondertussen de knoflook en de salie in wat olie.
Voeg de courgette toe.
Verwarm in een steelpannetje de pompoenpuree, en voeg wat water toe zodat de puree een dikke saus wordt.
Hak de walnoten grof.
Giet de pasta af en roer de pompoensaus en de courgette er door.
Proef af met een beetje peper.
Schep de pasta op bord en strooi er de walnoten over.
Voor de liefhebbers nog een beetje kaas er over raspen.