Een smakelijk stoofschoteltje van Karin Luiten, welke in de de Trouw van vorig jaar werd gepubliceerd. Zoet en pittig, en de ingrediënten heb je bijna allemaal wel standaard in huis.
Benodigdheden voor 4 personen
300 g couscous – 400 g tomatenblokjes – 400 g kikkererwten – 1 zoete aardappel – 1 courgette – 3 wortelen – 150 g gedroogde abrikozen – 75 g rozijnen – 2 uien – 2 knoflooktenen – 3 el ras-el-hanout – 2 tl harissa – zout,peper – plukje koriander
Bereiding (ca 30 min.)
Snipper de ui en knoflook.
Snij de courgette en aardappel in grote dobbelstenen en de wortel in dunne plakjes.
Snij de abrikozen in reepjes.
Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie tot de ui glazig is.
Zet dan het vuur hoger en fruit de courgette, wortel en aardappel al omscheppend mee.
Voeg er daarna 2 eetlepels ras-el-hanout, harissa en zout door. Vervolgens de tomatenblokjes en wat water toevoegen tot de groenten bijna onder water staan.
Breng het geheel aan de kook en voeg de abrikozen en rozijnen toe.
Laat het stoofpotje eerst zo’n 20 minuten op een laag vuur sudderen , en voeg daarna pas de kikkererwten toe (deze hoeven alleen maar opgewarmd te worden)
Bereid tijdens het stoven de couscous:
Doe de couscous in een kom en roer er 1 eetlepel ras-el-hanout, zout en peper door.
Giet 350 ml kokend water op de couscous en laat de kom afgedekt zo’n 15 minuten staan.
Als de couscous klaar is, roer deze dan nog even goed los met wat olijfolie of een klontje boter.
Garneer de borden nog met een beetje fijngesneden koriander om het helemaal af te maken.