Gado gado met pindasaus

door: Nelly

Dit recept is afkomstig van een klein eethuisje in Leiderdorp, gerund door een muzikaal echtpaar. Ik ga het adres echter niet verklappen. In ieder geval is het daar lekker happen, gezellige sfeer en bijzonder laag geprijsd. Hier ga ik vaker naar toe.

Benodigdheden voor 4 personen

200 gram sperziebonen – 1/2 bloemkool – 1 spaanse peper – 200 gram taugé – 1 ui – 2 tenen knoflook – 2 el olie
Halve pot pindakaas – dobbelsteentje trassi – 1 tl citroensap 1 tl suiker – 1 tl sambal – 1 el ketjap – 1 dl water – 2 dl kokosmelk – zout

Bereiding (ca 20 min)

Gado gado
Verdeel de bloemkool in roosjes en maak de sperziebonen schoon.
Kook de boontjes en de bloemkool in 10 tot 15 min beetgaar.
Halveer de peper overlangs, verwijder de zaadjes en snij de helften in smalle reepjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in de wok of koekenpan en roerbak de ui en de knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de sperzieboontjes, bloemkool en Spaanse peper toe.
Schep de groenten op een platte schaal, giet een deel van de pindasaus erover.
Lekker met witte rijst en kroepoek

Pindasaus
Doe de pindakaas in de steelpan, met een snuf zout, een scheutje citroensap, trassi, suiker, sambal en ketjap.
Meng dit goed door met 1 dl warm water.
Zet de pan op het vuur, voeg de kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend goed door.
Laat het een paar minuutjes zachtjes koken.

Ook lekker: