Een grote zak spruitjes in de koelkast, en geen zin om ze te koken. Jamie weet wel raad met deze groene jongens, gewoon een Aziatisch tintje eraan, en een goede reden om weer eens inkopen te doen bij de Chinese supermarkt.
Benodigdheden voor 2 personen
1 kipfilet in stukjes gesneden – 1 el mirin (Japanse kookwijn) – 1 el hoisinsaus – 1/2 el lichte sojasaus – 1 el sesamolie – 200 gram spruitjes (netto) – 2 tenen knoflook – 2 cm gember – 1 wortel – 1 chilipeper – 2 lente-uitjes – 25 gr sesamzaadjes – olie om te bakken
Bereiding (ca 20 min. plus 60 min. marineren)
Snij de kipfilet in blokjes.
Marineer de kipblokjes in de mirin, hoisinsaus, sojasaus en sesamolie. Laat dit een uurtje staan om de smaken in te laten trekken.
Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden (of in plakjes).
Pel de knoflook, en hak deze fijn.
Schil de gember en hak deze fijn.
Rasp de wortel schoon en snij deze in dunne reepjes (julienne).
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij in plakjes.
Was de lente-ui en snij deze in reepjes.
Rooster de sesamzaadjes in een droge wok of koekenpan en doe deze over in een schaaltje.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kip. Haal ze eruit, leg op een bord en dek af.
Roerbak de spruitjes circa 1 minuut in de achtergebleven olie. Als je ze liever niet zo rauw hebt, kun je ze ook vooraf even een paar minuten blancheren in kokend water.
Voeg de knoflook en gember toe en bak mee. Voeg de wortelsliertjes en chili toe en bak tot het gaar is. De wortel mag nog wel iets een bite hebben.
Voeg tenslotte de kip weer toe.
Schep het gerecht in twee kommen en garneer het met de lente-uitjes en sesamzaad.