Bep en Truus vinden dit altijd een klassieker met gebakken aardappeltjes en varkenshaasje.
Benodigdheden voor 2 personen
1 courgette – 1 flinke rode ui – 1 t knoflook – 3 tomaten – 20 gr. boter – 100 gram geraspte kaas (jong belegen) – peterselie – zout, peper
Bereiding(ca. 20 min.)
Maak de courgette schoon en snijd hem in de lengte doormidden.
Hol beide helften uit en snijd het uitgeschepte vruchtvlees in stukjes.
Leg de uitgeholde courgettehelften op een plat bord in de magnetron en verhit ze:afgedekt 3 min. op 700 watt
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaten en snijd deze in kleine blokjes.
Smelt de boter in een glazen schaal: onafgedekt in 30 sec. op 700 watt. Roer de ui, knoflook, tomaat en courgettevruchtvlees door de gesmolten boter.
Verhit het groentemengsel: afgedekt 4 minuten op 700 watt.
Roer de kaas en peterselie door het mengsel en breng het op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in de uitgeholde courgettehelften en leg deze vervolgens op een plat bord in de magnetron en verhit deze: afgedekt in 4 minuten op 700 watt.
Lekker met gebakken aardappeltjes en varkenshaasje met gebakken champignons