Deze supersnelle salade met heerlijke mango en muntsaus vandaag gegeten met citroenkip en aardappeltjes uit de oven. Het recept is afkomstig van “Greenkitchenstories”.
Benodigdheden voor 4 personen
2 courgettes – 1 mango – 4 tl olijfolie – 15 blaadjes verse munt – 1/2 rode chilipeper – 5 cm gember – handje pistache noten, zout en peper
Bereiding (ca 10 min.)
Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit af.
Schil de gember en snij in grove stukken. Verwijder de pitjes uit de chilipeper.
Pak de blender en doe mango, olijfolie, munt, gember en halve peper bij elkaar en blender er op los tot een dikke saus. Doe er wat zout en peper naar smaak bij en meng nog even door.
Pel de pistachenoten en hak deze grof.
Pak een schaaf/mandoline of keukenmachine om de courgette in lange en dunne spaghettislierten te snijden.
Giet de mango munt marinade over de courgette spaghetti. Strooi als laatste de pistache nootjes over het gerecht.