Een hoofdgerecht met een Marokkaans tintje. Het oorspronkelijke recept is afkomstig uit “Boodschappen”.
Benodigdheden voor 4 personen
2 uien, geraspt – 3 t knoflook, geperst – 3 el honing – 2 el verse koriander – 1 tl gemberpoeder – mespunt saffraan – zout en versgemalen peper – 8 kippendijtjes (zonder bot) – olijfolie – 150 g amandelen – 300 ml kippenbouillon van tablet of pot – 2 stevige peren (conference) – 400 gr couscous – 4 gewelde vijgen – 200 gr (diepvries)doperwtjes – handje gewelde rozijnen – zout – peper
Bereiding(ca. 45 min.)
Maak van de uien, knoflook, 3 eetlepels olie, honing, kruiden, specerijen, zout en peper een pasta in een ruime schaal en wentel daar de stukken kip doorheen.
Laat afgedekt op een koele plek een uur marineren.
Wrijf de kruidenpasta van de stukken kip en verwarm ondertussen een eetlepel olie in een braadpan.
Bak de kip om en om aan en neem hem uit de pan. Voeg de kruidenpasta en amandelen toe en roerbak op lage stand circa 3 minuten.
Leg de kip weer terug in de pan en giet de bouillon erbij. Roer nog even door en laat afgedekt circa 30 minuten stoven.
Schil ondertussen de peren en snijd ze in kwarten. Voeg ze toe aan de kip en laat ze de laatste 10 minuten meestoven.
Ontdooi de doperwtjes in een pan en laat ze uitlekken.
Laat de couscous wellen in kokend water en meng hier de in stukken gesneden vijgen, rozijnen en doperwtjes door.
Breng op smaak met een eetlepel lekkere olijfolie en peper en zout.
Schep de couscous en het kip/peer mengsel op een bord en strooi er de fijngesneden koriander over.