Ik ben gek op de Indiase keuken en, geïnspireerd door de oproep van Karin Luiten (#nopakjes, #nozakjes), eens op zoek gegaan naar een lekker recept voor homemade currypasta. Dit recept van MissFromage is echt heerlijk als basis voor de Tikka Massala, en alle kruiden heb je doorgaans wel standaard in huis. Easy Peasy…
Benodigdheden voor 4 personen
15 gr koriander, vers (blad en steel) – 5 tenen knoflook – 2 rode Spaanse pepers – duim verse gember – 2 el gedroogde kokos – 1 klein blikje tomatenpuree – 1 el gerookt paprikapoeder – 1 el garam masala – 2 tl suiker – 2 tl zwarte peper – 2 tl korianderzaad – 1 tl komijnzaad – 2 tl kurkuma – 1 tl cayennepeper – 1 tl zout – 3 el olijfolie
Bereiding (ca 10 min.)
Rooster in een droge koekenpan het koriander- en komijnzaad tot de geuren lekker vrij komen.
Plet de zaadjes vervolgens in een vijzel, samen met de knoflook en het zout.
Schil de gember.
Doe vervolgens alle ingrediënten in een staafmixerbakje en pureer (af en toe even flink schudden) het geheel tot een smeuïge pasta.