Dit recept is uit het kookboek “Wereldgerechten, van Gordon Ramsay” en is erg smaakvol en licht verteerbaar.
Net als aan soortgelijke Chinese gerechten worden aan Thaise roerbakgerechten vaak noten toegevoegd. Het belangrijkste wat u bij het roerbakken moet onthouden is dat alle ingrediënten klaar moeten liggen en de groenten gesneden moeten zijn voordat u de wok verhit. Als u eenmaal begonnen bent met koken, duurt het maar een paar minuten voordat het gerecht op tafel staat.
Benodigdheden voor 4 personen
2-3 kipfilets, totaal ca. 400 gram – zeezout, zwarte peper – 2 el arachideolie of zonnebloemolie – 50 gram cashewnoten – 1 kleine ui, gepeld en in ringen – 3 teentjes knoflook, gepeld en gehakt – 1 gedroogde chilipeper, in stukjes van 1cm – 3 lente-uitjes, boven en onderkant afgesneden, diagonaal in stukjes van 3cm- 1 ½ el vissaus- 1 el donkere sojasaus – een snufje fijne tafelsuiker – 1 rode chilipeper, ontdaan van zaadjes en diagonaal in ringetjes
Bereiding(ca. 15 min.)
Snijd de kipfilets in kleine stukjes en meng ze met een snufje zout en peper. Zet ze opzij.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de cashewnoten toe en schep ze op middelhoog vuur om tot ze geroosterd en lichtbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de wok en zet ze opzij.
Doe de ui en knoflook in de wok en roerbak ze gedurende 3-4 minuten. Voeg de gedroogde chilipeper toe en doe dan de stukjes kip erbij. Roerbak alles 2 minuten, tot de kip doorschijnend is. Voeg de lente-uitjes, vissaus, sojasaus en een snufje suiker toe en roerbak alles nog 1 minuut. Doe tot slot de rode chilipeper en geroosterde cashewnoten erbij. Meng alles goed en zet het vuur uit.
Schep het mengsel op voorverwarmde borden en serveer het gerecht meteen, met vers gestoomde jasmijnrijst.