Je spreekt van 2 gnocchi, en 1 gnocco. De letterlijke vertaling uit het Italiaans is “klont”. De Engelse variant op de deze vertaling is “dumpling” (schattig toch) en de Nederlandse variant is knoedel (tja..). Dit recept uit de Allerhande gaat dus over Italiaanse aardappelklontjes met broccoli.
Benodigdheden voor 4 personen
400 gr gnocchi – 200 gr pancetta of gerookt spek – 120 gr chorizo – 2 broccoli’s – 1 ui – 2 teentjes knoflook – 1 chilipeper – Zout en peper
Bereiding(ca. 20 min.)
Snij de broccoli in roosjes, spoel ze schoon en kook deze in ongeveer 4 minuten beetgaar.
Gooi het water niet weg, maar kook hierin de gnocchi in ongeveer 2 minuten.
Verhit olijfolie in een wok op laag vuur en bak de fijngesnipperde chilipepers, ui en knoflook kort aan.
Voeg de in repen gesneden pancetta en chorizo toe en roer eens goed om en zet het vuur nu halfhoog.
Na enkele minuten de voorgekookte gnocchi toevoegen, en op hoog vuur al roerend bakken totdat de gnocchi’s een kleurtje krijgen.
Voeg de voorgekookte broccoli toe en laat enkele minuten meewarmen op hoog vuur. Lekker met stokbrood of ciabatta.