Als je toevallig nog wat (verse)groente over hebt, is een Indiase curry ideaal om de restjes weg te werken. Patak heeft verschillende kruidenpasta’s die het Indiase smaakje geven aan dit gerecht. Het recept is afkomstig van het voedingscentrum. Nog lekkerder is het om de currypasta zelf te maken. Kost maar 10 minuutjes extra tijd.
Benodigdheden voor 2 personen
200 gr sperziebonen – stuk bloemkool – 2 tomaten – 1 ui – 200 gr kipfilet – 1 el olie – 1 t knoflook – 2 el currypasta (pot) – 1½ dl (kippen)bouillon
Bereiding(ca. 30 min.)
Maak de groente schoon. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes.
Snij de tomaten in parten, snipper de ui, en snij de kipfilet in blokjes.
Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de currypasta toe met de bouillon, de bloemkool, de sperziebonen en de tomaten. Stoof het gerecht in ongeveer 15 min gaar.
Serveren met rijst.