Variatie op een Indiaas thema. Men neme wederom wat overgebleven verse groente en aardappel en doen er ditmaal een kant- en klare saus doorheen. Allerhande recept.
Benodigdheden voor 4 personen
500 gr. kipfilet – 1 ui – 200 gr. sperziebonen – 1 kleine bloemkool – 2 aardappels (vastkokend) – 25 gr. boter – 1 pot Indiase kerriesaus Tikka Masala (400 ml) – 1 tomaat – 4 takjes koriander
Bereiding(ca.30 min.)
Snij de kipfilet in blokjes, snipper de ui, dop de sperzieboontjes, verdeel de bloemkool in roosjes en snij de geschilde aardappels in blokjes.
Bloemkool, sperzieboontjes en aardappels in ongeveer 10 minuten beetgaar koken.
Intussen in pan kip rondom bruin bakken in de boter. Ui toevoegen en ca. 2 minuten meefruiten.
Saus uit pot bij kip gieten en 1 dl water toevoegen. Kip ongeveer 10 minuten afgedekt laten sudderen.
Tomaat wassen en in blokjes snijden. Koriander fijnknippen.
Groenten en aardappels afgieten en in pan bij kip doen en ongeveer 3 minuten meewarmen.
Gerecht uit pan overdoen in schaal en bestrooien met tomaat en koriander.
Serveren met basmatirijst en pappadums of naanbrood.