Fris, zoet en zout zijn gecombineerd in dit wokgerecht. Ik weet helaas niet meer van wie ik dit recept heb gekregen, maar wie het ook is geweest: bedaaankt voor die receppie….
Benodigdheden voor 4 personen
400 gr kalkoenfilet – 200 gr broccoli – 250 gr taugé – 1 sinaasappel – 1 mango – 125 ml. sinaasappelsap – 2 t knoflook – 4 el olijfolie – 200 ml. Kippenbouillon – 1 el ketjap manis – 50 gr ongezouten cashewnoten – 12 bieslooksprieten – 1 tl gemberpoeder – 1 el komijnpoeder – zout en peper
Bereiding (ca 20 min.)
Maak eerst wat bouillon klaar.
Snij zowel de kalkoen als de mango in blokjes, en snipper de knoflook.
Snij de broccoli in roosjes. Rasp de sinaasappel. Hak de cashewnoten grof.
Verhit de olie in de wok en bak hierin de kalkoenstukjes gaar. Bestrooi de kalkoen met zout en peper en schep ze uit de wok.
Fruit de knoflook in de olie. Voeg eventueel wat extra olie toe.
Doe de broccoli, de gember, het komijnpoeder, de geraspte sinaasappel en de bouillon erbij. Roerbak alles enkele minuten. De groenten moeten knapperig blijven.
Doe nu de stukjes mango en kalkoen in de wok. Voeg het sinaasappelsap en de ketjap manis toe.
Schep zodra alles warm is de taugé door het mengsel. Strooi er cashewnoten over.
Garneer met bieslooksprieten.
Serveren met mihoen of jasmijnrijst.