De combinatie van knolselderij en truffel is erg lekker. Verrassend soepje dat erg in de smaak valt.
Benodigdheden voor 4 personen
1/2 kg knolselderij – 1 aardappel – 2 teentjes knoflook – 1/2 ui – 100 gr Parmezaanse kaas – sap van een halve citroen – 2 dl room – 4 tl truffeltapenade – 1 ltr kalfsbouillon
Bereiding (ca 45 min.)
Maak 1 liter kalfsbouillon. Ik doe dat zelf door gebruik te maken van een flesje kalfsfond.
Snij de knolselderij en de aardappel in blokjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Doe de knolselderij, aardappel, ui, en knoflook in een passende pan en fruit aan in een beetje olijfolie.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat zachtjes 20 min pruttelen en blender dan met een staafmixer, totdat het een gladde soep is.
Voeg de room, geraspte parmezaan en het sap van de citroen toe en breng het op smaak met peper en zout.
Doe wat truffeltapenade op een bord of in een glas, en schep vervolgens de soep er op.