Een makkelijk maar smakelijk gerechtje voor in die leuke kleine pannetjes die je overal ziet. Die moesten natuurlijk eens uitgeprobeerd worden
Benodigdheden voor 2 personen
2 kipdijen (met bot) – 1/2 prei – 2 bosuitje – 1 teentje knoflook – 1/2 bakje shiitake, of champignons – 100 ml kookroom (finesse light) – 150 ml bouillon van een half groetenbouillontablet – 1 el bloem – Verse Kruiden, bijvoorbeeld bieslook – Peper en zout – Olijfolie – 2 mini-pannetjes die ovenbestendig zijn
Bereiding (ca 20 min. + 25 minuten oventijd)
Bak de kip aan beide zijden bruin, giet wat water in de pan en stoof ze in 20 minuten gaar met het deksel op de pan. Haal de kip er daarna uit en haal het vlees van het botje, en snijdt het in stukken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de prei en bosui in kleine ringen. De shiitake in kleine stukken. Hak de knoflook fijn. Verwarm wat olie in de pan en roerbak de groenten met de knoflook circa 5 minuten. Doe er de bloem door en roer het goed door. Schenk in kleine scheutjes de bouillon door het mengsel, gevolgd door de room. Laat het iets indikken. Doe de stukjes kip erdoor en breng op smaak met peper en zout en de fijngehakte bieslook.
Verdeel het mengsel over de twee pannetjes en schuif ze in de oven. Verwarm ze 25 minuten.
Lekker met aardappeltjes met tijm uit de oven.
Wijnadviesje:
Een witte wijn die hier erg lekker bij is:
Oveja negra, het zwarte schaapje uit Chili.