Noten-geitenkaasballetjes

door: Eleanne

Bij een wijnproeverij van M-wines werden deze balletjes als bijgerecht geserveerd. De bijbehorende wijn weet ik niet meer, maar ze smaken overal lekker bij.

Benodigdheden voor 25 balletjes

150 gr gemengde noten (zonder rozijnen)- 200 gr zachte geitenkaas – Paar eetlepels vloeibare honing

Bereiding (ca 15 min.)

Zet een paar borden klaar.
Doe de noten in een hakmolen en hak ze superfijn. Strooi het gehakte notenmengsel op een van de borden. Schenk op een ander bord de honing.
Kneed in een kom de geitenkaas en draai hier kleine balletjes van, ter grootte van een flinke knikker. Omdat het nogal een geklieder wordt is het raadzaam om plastic handschoenen aan te trekken. Rol een balletje door de honing en vervolgens door het notenmengsel, en draai ze nog even in je handen zodat de noten goed vast blijven zitten, en leg het op een bord. Herhaal dit tot je geen kaasballetje meer hebt. Zet de balletjes in de koelkast om een beetje op te stijven.

Serveer dus bij een lekker wijntje of port.

Ook lekker: