Vandaag een testje gedaan met risotto uit de stoomoven. Het recept is afkomstig uit ” creatief koken met de stoomoven”. Het ging aardig goed, maar in de stoomoven duurt het wel langer dan op het vuur. De garing was perfect. Helaas geen foto genomen, dus bij deze een foto uit het boek. De volgende keer er aan denken eerst een foto te nemen alvorens aan te vallen.
Benodigdheden voor 4 personen
3 sjalotten – 2 el olijfolie – 200 gr risottorijst – 400 ml groentebouillon – 150 ml tomatensap – 3 kleine chilipepers – 2 rode paprika’s – 1 gele paprika – 1 rolletje geitenkaas – bloem – 100 gr mascarpone – beetje honing – paar blaadjes oregano – zout en peper
Bereiding (ca 45 min.)
Verwarm de stoomoven voor op 96 graden.
Pel de sjalotten en snipper deze fijn.
Maak de paprika’s schoon snij deze in kleine blokjes.
Maak de chilipeper schoon en hak deze fijn.
Maak de groentebouillon.
Zet een pan op het vuur en fruit de sjalotjes glazig.
Bak de rijst kort mee en blus af met de bouillon.
Voeg de tomatensap, de paprika en chilipeper toe.
Zet nu de pan in de stoomoven, en laat het gerecht 35 minuten stomen.
Roer af en toe even door.
Snij ondertussen de geitenkaas in plakken en haal ze door de bloem.
Bak de kaasplakjes in een hete pan met olijfolie goudbruin.
Als de risotto klaar is, roer dan de mascarpone erdoor en maak op smaak met zout, peper en honing.
Garneer met een paar blaadjes oregano en de geitenkaas.