Een zeer verrassend soepje. De combinatie met de walnotenpesto is verrukkelijk. Een culinaire ervaring, maar vrij simpel te maken.
Benodigdheden voor 7 borden
500 gr paprika’s (verschillende kleuren) – Blaadjes van een half plantje verse basilicum – 2 takjes peterselie – 2 teentjes knoflook – 25 gr walnoten – 4 el olijfolie – 2 el grof gemalen Parmezaanse kaas – zout, peper – 1 ui – 1 liter vleesbouillon – 1/8 l slagroom
Bereiding (ca 30 min.)
Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten, plaats de kwarten op een bakplaat circa 10 cm onder de hete
grill en rooster ongeveer 10 minuten tot de schil bruin kleurt (indien nodig langer grillen, schil moet echt kleuren!). Laat
afkoelen.
Maak ondertussen de pesto.
Pureer in de keukenmachine basilicum (hou per bord soep 1 blaadje apart), peterselie, walnoten (hou per bord 1 apart) en een
teentje knoflook. Meng 2 el olie en de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Ontvel de paprika’s. Verhit in een pan de rest van de olie en fruit daarin de knoflook en de ui 1 minuut. Voeg de paprika’s,
1 liter vleesbouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Passeer de
soep door een fijne zeef in een andere pan. Roer de paprikapuree door de soep.
Maak indien nodig verder op smaak met peper, zout en/of een snufje paprikapoeder.
Sla de slagroom half stijf en schep door de soep. Schep de soep in warme borden.
Schep in het midden van de soep de pesto.
Garneer met een blaadje basilicum en een walnootje.