Snel gerecht om een restje spinazie en enkele cherrytomaatjes op te maken.
Benodigdheden voor 2 personen
200 gram spaghetti – 100 gram verse bladspinazie – 75 gram pijnboompitten, geroosterd – 75 gram Parmezaanse kaas – 75 gram olijfolie – 1 teentje knoflook – snuf zout – snuf rode pepervlokken – 250 gram cherrytomaatjes – 2 teentjes knoflook – scheutje olijfolie – peper, zout
Bereiding (ca 20 min)
Maak eerst de spinaziepesto:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Snij de kaas in blokjes en pel de knoflookteen. Doe dit samen met de spinazie, olie, zout en chilivlokken in een keukenmachine en maal tot een smeuïge massa.
Als de massa te dik is voeg je wat meer olie toe, is het te dun voeg iets meer spinazie toe.
Tomaatjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de tomaatjes doormidden en doe ze in een laag ovenschaaltje. Knijp twee teentjes knoflook erboven uit en wat zout en peper uit de molen. Giet een scheut olijfolie erbij en hussel alles even goed door elkaar. Schuif de schaal voor ongeveer 10 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en meng vervolgens met de pesto en de tomaatjes.
Bestrooi eventueel nog met wat vers geraspte parmezaan en enkele overgebleven pijnboompitten.