Door het pepertje smaakt deze broccolisoep net even iets pittiger dan anders.
Benodigdheden voor 8 personen
2 stronken broccoli – 1 sjalot – 1 teentje knoflook – 1 rode peper – 1 scheutje olijfolie – 1,5 l groentebouillon – 4 el crème fraîche – 4 plakjes ontbijtspek
Bereiding (ca 30 min.)
Maak de bouillon.
Snijd de broccoli in gelijke stukken. (de stronk in kleinere stukjes). Pel en snijd de sjalot en knoflook in stukjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd hem fijn.
Verhit de olijfolie en fruit de sjalot, knoflook en peper.
Voeg de broccoli toe en bak 2 minuten mee.
Blus af met de bouillon en kook de broccoli op hoog vuur in circa 15 minuten gaar (de stukjes stronk moeten gaar zijn).
Bak ondertussen het ontbijtspek uit in de magnetron (tussen twee vellen keukenpapier, ongeveer 3 minuten bij 600 watt).
Haal de soep van het vuur en pureer de broccoli met de staafmixer.
Verdeel de soep over borden, schep er een lepel crème fraîche in, en strooi er wat verkruimelde spek overheen.