Een snelle zomerse salade.
Benodigdheden voor 4 personen
1 zakje veldsla – 1 rode ui – 1 zakje croutons – 1 handje pijnboompitjes – 2 eieren – 8 romatomaatjes – 1 el citroensap – 3 el olijfolie extra vierge – 1/2 tl mosterd – 1/2 tl vloeibare honing – parmezaanse kaas -peper en zout
Bereiding (ca. 10 min.)
Kook de eieren hard.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Maak de dressing: meng eerst wat zout door het citroensap, voeg vervolgens de olijfolie, mosterd en honing toe. Proef af met een beetje zwarte peper.
Schil de ui en snij deze in flinterdunne ringetjes.
Was en halveer de tomaatjes.
Voeg vervolgens alle ingredienten bij elkaar in een grote schaal en garneer met partjes gekookt ei en bestrooi het geheel met wat geraspte parmezaanse kaas.
In plaats van kant en klare croutons te gebruiken kan je ook even de moeite nemen om zelf
croutons te maken