Een zomerse salade van Jamie Oliver. Als je ze kan krijgen neem dan heerlijke rijpe wilde perziken, van die platte. Zalig zoet en sappig.
Benodigdheden voor 2 personen
Zak gemengde salade, rucola kan ook – 2 perziken – 4 plakken parmaham – 1 bol buffelmozerella – gedroogde rode chili peper uit de molen – paar blaadjes munt – 1 citroen – olijfolie
– peper en zout
Bereiding (ca 10 min.)
Verdeel de salade over de borden. Snijd de geschilde perzik in partjes en verdeel over de salade. Scheur (scheuren zorgt voor een mooier effect) de buffelmozerella en parmaham in stukken en verdeel ook dit over de borden. Scheur de muntblaadjes en strooi over de salade, samen met wat zout en chilipeper uit de molen.
Dressing:
Meng 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels olijfolie en peper goed door elkaar en verdeel dit met een lepel als laatste over de salade.