Een heerlijk recept van een collega
Benodigdheden voor 4 personen
250 gr spaghetti – 2 kleine rijpe peren – 1,5 dl groentebouillon – 6 el droge witte wijn – 2 el boter – 1 el olijfolie – 1 rode ui – 1 t knoflook – 50 gr walnoten – 2 el oregano – 1 el citroensap – 75 gr blauwaderkaas – zout, peper
Bereiding(ca. 20 min.)
schil de peren en snij deze in plakjes. Maak de bouillon. Snipper de ui en de knoflook. Hak de oregano fijn. Hak eventueel de walnoten grof.
Doe de peren in een pan en giet de bouillon en de wijn erbij. Pocheer de peren 10 minuten op laag vuur.
Kook ondertussen de pasta in een pan kokend water met zout (volgens de aanwijzing op de verpakking).
Fruit in een hapjespan de ui en knoflook glazig voor ca. 3 minuten. Voeg hierna de walnoten, oregano en citroensap toe, en schep alles om.
Voeg de peren en 4 el van het kookvocht toe.
Verkruimel de kaas boven de hapjespan en kook alles onder af en toe roeren op laag vuur tot de kaas begint te smelten. Afproeven met zout en peper.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Schep alles goed om.