Een recept uit de allerhande. Door de dunne lamslapjes is dit een stoofgerecht wat je ook makkelijk na een werkdag kan bereiden.
Benodigdheden voor 4 personen
2 el olijfolie – 10 g boter – 3 sjalotten – 1 t knoflook – 3 bakjes lamslapjes (a la minute) – 250 ml rode wijn – 500 g spruitjes – 50 g blauwaderkaas – 150 g oesterzwammen
Bereiding(ca. 30 min.)
Maak de spruiten schoon en blacheer deze kort (3 minuten). Spoel af met koud water.
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Snij het vlees en de oeterzwammen in reepjes.
Verhit in een wok 1 eetlepel olie en boter en fruit hierin de sjalotten en knoflook glazig.
Voeg het vlees toe en bak dit bruin.
Schenk via de zijkant de wijn er langzaam bij en laat het vlees 1-2 minuten sudderen.
Schep het vlees uit de pan en bewaar het onder aluminiumfolie.
Voeg de uitgelekte spruitjes en de kaas toe aan de wijnsaus.
Laat de kaas in de wijnsaus smelten en kook de spruitjes in 5-10 minuten al omscheppend beetgaar terwijl de saus indikt.
Neem de beetgare spruitjes uit de wok en stoof in het laatste wijnvocht de oesterzwammen bruin.
Voeg eventueel nog wat boter toe en roer de spruitjes en het vlees erdoor.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer direct.
Lekker met gekookte aardappels.