Geen chicken in the basket, maar kippie in het pannetje. Slank stoofgerecht en bijna geen werk: lekker laten sudderen en ondertussen de rest van de wijn opdrinken.
Benodigdheden voor 4 personen
1 aubergine – 1 courgette – 8 kippendijen zonder bot – 2 tl Provençaalse kruiden – peper, zout – 4 tomaten – 2 dl gezeefde tomaten – 2 uien – 1 dl rode wijn
Bereiding(ca. 45 min.)
Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes. Pel de ui en snijd ze in partjes.
Wrijf de kippendijen in met zout en peper, en bak ze in een ruime braadban in ca. 5 min. rondom bruin.
Neem de kip uit de pan en fruit de ui in het bakvet. Schep de courgette en de aubergine erdoor en bak ze 3 minuten mee. Voeg de tomaat, wijn, gezeefde tomaten en Provençaalse kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
Leg de kip terug in de pan en stoof ze in ca. 30 minuten botergaar.
Serveren met rijst.