Een van mijn favoriete eenpansgerechten. Ideaal als je weinig tijd of inspiratie hebt. Glijdt soepel door menig keeltje. Het recept is afkomstig uit een bejaard kookboekje van het Nederlands zuivelbureau.
Benodigdheden voor 4 personen
750 gr broccoli – 400 gr tagliatelle – zout, peper – 500 gr gerookte kipfilet – 50 gr blanke hazelnoten – 2 dl kookroom – 1 tl kerriepoeder – 100 gr geraspte kaas (old Amsterdam)
Bereiding(ca. 20 min.)
Maak de broccoli schoon, verdeel de groente in roosjes en snij de dikke stelen in dunne plakjes.
Snij de gerookte kipfilet in stukjes en hak de hazelnoten grof.
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout beetgaar, en laat de laatste 5 minuten de broccoli meekoken.
Laat de pasta en de broccoli uitlekken in een vergiet en schep het mengsel terug in de pan.
Roer de kip, room en kerriepoeder door het tagliatellle-broccolimengsel en laat het gerecht door en door warm worden op een matig vuur.
Roer regelmatig.
Roer de geraspte kaas erdoor, breng het gerecht op smaak met zout en peper.