Een licht pittig voorgerecht van Gordon Ramsay. Om je vingers bij af te likken. Heerlijke combinatie met Pad Thai met garnalen als hoofdgerecht.
Benodigdheden voor 4 personen
Voor de viskoekjes:
250 gram witvisfilets – 250 gram grote gepelde garnalen -1 el Thaise rode currypasta – 3 tl bruine basterdsuiker – 3 tl vissaus – 1 ei – 1 limoen
1 el verse koriander – 30 gram haricots verts – zout – zonnebloemolie
Voor de komkommersalade:
1 komkommer – 1 sjalotje – 1/2 klein rood pepertje – 2 limoenen – 2 el basterdsuiker – zout – 3 el water – handje verse koriander – handje verse munt
Bereiding (ca 20 min.)
Voorbereiden viskoekjes (10 minuten)
Doe de vis, garnalen, currypasta, basterdsuiker, vissaus, ei en koriander in de keukenmachine. Maal het geheel tot een smeuïge massa.
Snij de boontjes in kleine schijfjes. Meng de vismassa met boontjes en wat zeezout.
Maak de viskoekjes door ongeveer 2 el vismassa tot een balletje te kneden en vervolgens iets plat te drukken. Leg op een bord, dek af met folie en zet het even in de koelkast.
Voorbereiden komkommer ( 5 minuten)
Was de komkommer en snij deze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepeltjes, en snij vervolgens beide helften in halve schijfjes.
Doe de komkommer in een schaal.
Pel en snipper het sjalotje en de rode peper. Voeg deze toe aan de komkommer.
Verhit in een steelpannetje 3 eetlepels water, het sap van 2 limoenen, snufje zout en 2 eetlepels basterdsuiker. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Verwarm het vervolgens een paar minuten tot het vocht iets is ingekookt. Laat afkoelen.
Bereiden en serveren. ( 5 minuten)
Snij een handje munt en koriander fijn en voeg dit toe aan de komkommersalade.
Giet de afgekoelde saus door de komkommersalade, meng goed door elkaar.
Verhit in een grote koekenpan een flinke scheut zonnebloemolie.
Bak de viskoekjes goudbruin in ongeveer 1 à 2 minuten per kant, en leg ze even op keukenpapier om uit te lekken.
Serveer de viskoekjes samen met de komkommersalade.