Zelfgemaakte tomatensaus uit de oven, naar het recept van Karin Luiten. De moeite waard om dit te doen. De saus kan je in porties in de vriezer bewaren. Handig als je een keer een flinke hoeveelheid tomaten op de kop kan tikken…
Benodigdheden voor 2 personen
6 flinke romatomaten – 1 ui – 2 tenen knoflook – flinke handvol verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie of oregano – scheutje balsamicoazijn – zout en peper.
Bereiding (ca 30 min. + 20 minuten oventijd)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de tomaten en snij ze parten.
Hak de ui en knoflook in grove stukken.
Hak de verse kruiden grof.
Sodegooi alles in een braadslee en bestrooi royaal met zout en peper.
Giet een flinke scheut olijfolie erover en hussel alles lekker door elkaar.
Schuif de braadslee in de oven en laat de warmte ongeveer 30 minuten zijn werk doen.
Laat het geheel daarna iets afkoelen, doe het in een grote kom, voeg een scheut balsamicoazijn toe, en zet de staafmixer aan het werk.
Proef af met zout en peper.
Deze saus kan bij pasta gegeten worden, en is gebruikt bij het recept van de auberginerolletjes of de Cannelloni met verse spinazie